Tapahtumat, Tiedotteet

Stratosfääripallolennot 27.8. ja syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna

Hämeenlinnan Radioamatöörit ry järjestää kaksi stratosfääripallolentoa seuraavasti:

Säteilymittarilla ja Wenet-kuvalähettimellä varustettu lento viikonloppuna 2.9. tai 3.9. – aikataulu tarkentuu loppuviikosta

Lento on suunniteltu syyskuun ensimmäiselle viikonlopulle (seuraava viikonloppu) joko lauantaina 2.9. tai sunnuntaina 3.9. Lennon aikataulu tarkentuu viikon aikana ja ilmoitetaan kerhon nettisivuilla sekä Facebook-sivulla.

Tällä lennolla tulee RS41-sondissa olemaan mukana lisäsensoreina säteilymittari (Geiger-putki) sekä BME280 lämpötila-/kosteus-/ilmanpaineanturi. Kaikki nämä lisätiedot näkyvät amateur.sondehub.org-palvelussa pallon tiedoissa sekä erillisessä Grafana-dashboard-seurantapalvelussa. Seuranta tapahtuu normaalisti 432.500 MHz-taajuudella Horus 4FSK-lähetteen vastaanotto-ohjelmalla Horus GUI:lla ohjeiden mukaisesti.

Raspberry Pi Zeroon ja Uputronicsin LoRa-lähettimeen perustuva Wenet-lähetin kotelossaan testattavana. Mukana on myös tavallinen Full HD-videokamera.

Lennolla on lisäksi toinen lähetin, joka lähettää kuvia Wenet-digitaalilähetteenä keskitaajuudella 433.250 MHz. Käyttämällä pientä suunta-yagia, RTL-SDR-vastaanotinta sekä Raspberry Pi:tä (tai Linux PC:tä) voit vastaanottaa pallon lähettimen ottamia melko korkean tarkkuuden kuvia suoraan lennolta. Muiden vastaanottamia kuvia voi katsoa lennon aikana myös ilman vastaanotintakin netissä osoitteessa: https://ssdv.habhub.org/.

Lue ohjeet Wenet-lähetteen vastaanottoon seurantaohjesivun lopusta!

Wenet-kuvalähetteen vastaanottoa voi seurata nettiselaimella omalla tietokoneellaan.

Lento Rompepäivillä 27.8.

Päivitys: Lento järjestettiin 27.8., katso kooste lennon valmisteluista.

Ensimmäinen lento järjestetään Rompepäivänä sunnuntaina 27.8. ja pallon lähetystä voi tulla seuraamaan tapahtumaan. Sääennuste on epävakainen, mutta yritämme odotella vähäsateista hetkeä aikavälillä klo 14-16, jolloin saisimme pallon ilmaan. Pallossa on mukana lähettimenä edellisten lentojen tapaan uudelleenohjelmoitu RS41-radiosondi, joka lähettää APRS ja Horus 4FSK-lähetteitä taajuudella 432.500 MHz. Lue lisää lennon seurannasta ja lähetteiden vastaanotosta.

Vaisalan RS41-radiosondin ohjelmointia

Jätä kommentti