Mukaan toimintaan

Tutustu radioamatööritoimintaan esimerkiksi lukemalla Suomen Radioamatööriliiton julkaisemaa Radioamatööri-lehteä.

Voit ladata Radioamatööri-lehdestä ilmaisnumeroina aloittelijateemanumeron 01/2023 sekä edellisen vuoden numeron 01/2022.

Radioamatööritaajuuksien kuunteluun ei tarvita lupaa: Kokeile kaikille avointa KiwiSDR HF-etäkuunteluasemaa, jota voi käyttää ja kuunnella verkkoselaimella nettiyhteyden kautta. Et siis myöskään tarvitse omaa radiolaitteistoa kuunteluun. Ohjeet kuunteluun löydät KiwiSDR-kuunteluaseman sivulta.

Kouluttautudu radioamatööriksi

Radioamatööriksi pääsee suorittamalla pätevyystutkinnon, mutta kerhon jäsenyys ei edellytä radioamatööritutkintoa. Poikkea tutustumaan toimintaamme kerhollemme Hämeenlinnan Miemalassa. Varmimmin tapaat siellä jäseniä maanantaisin klo 18 jälkeen. Kerholla on mahdollisuus saada tukea opiskelussa radioamatööritutkintoa varten.

Itse radioamatööritutkinto koostuu osakokeista eli moduuleista. Moduuleita voi suorittaa niin halutessaan vaikka yhden kerrallaan. Se mitä moduuleita pitää suorittaa, riippuu siitä mihin radioamatööriluokkaan radioamatööriksi haluava tähtää. Helpointa on aloittaa perusluokasta, jota varten on suoritettava liikennöintiä ja määräyksiä käsittelevä K-moduuli ja radio- sekä sähkötekniikan alkeita sisältävä T1-moduuli.

Tutustu radioamatööritoimintaan ja katso tulevat radioamatöörikurssit Suomen Radioamatööriliiton (SRAL) nettisivuilta.

Liity kerhon jäseneksi

Voit liittyä Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA:n jäseneksi täyttämällä allaolevan lomakkeen. Liittyminen on edullista, sillä uusilta jäseniltä ei peritä jäsenmaksua ensimmäiseltä vuodelta. Kerhon jäsenmaksu on 50 € vuodessa. Perheenjäsenille, nuorisojäsenille sekä kannatusjäsenille jäsenmaksu on 10 € vuodessa.

Kerhon jäsenyys ei edellytä radioamatööritutkintoa.

Käytämme kerhon viestinnässä pääasiallisesti sähköpostia, joten varmistathan, että sähköpostiosoite on kirjoitettu oikein!