KiwiSDR HF-etäkuunteluasema

Kerhollamme on käytössä ohjelmistoradiopohjainen (SDR) KiwiSDR HF-kuunteluasema, jolla voi kuunnella HF-taajuuksia 0.1-30 MHz verkkoselaimella nettiyhteyden kautta.

Kuunteluasema on avoin kaikille ja asemalla voi olla 4 kuuntelijaa samanaikaisesti. 2 kuuntelijapaikkaa on varattu kerhon jäsenten käyttöön ja sen saa käyttöön kerholta saatavalla salasanalla.

KiwiSDR:n käyttöliittymässä on hyödyllinen taajuuskartta, josta voi etsiä kuunneltavia taajuuksia. Lue tarvittaessa ohjeita KiwiSDR:n käyttöön (englanniksi).

Kuunteluaseman verkko-osoite on: http://oh3aa.dy.fi:18073/

Löydät tämän sivun lopusta graafeja ja tilastotietoja HF-vastaanotosta.

Vastaanottoantenni

KiwiSDR-asemalla on ristilooppiantenni, jossa on aktiivinen LZ1AQ AAA-1C vahvistin. Kerhon jäsenet voivat lisäksi valita käytettävän loopin etäkäyttöohjelmiston kautta. Tämä uusittu antenniratkaisu on huomattavasti vähemmän herkkä sähkökentän häiriöille kuin monet muut antennit — tosin HF-bandeilla on silti joitakin kuuntelua haittaavia häiriöitä, joiden alkuperää selvitetään ja niitä pyritään vähentämään. Yksi jo paikannettu häiriö on lähellä sijaitseva ULA FM-lähetin, jonka suuri lähetysteho sekoittuu HF-bandeille. Häiriöön etsitään ratkaisua.

Ristilooppiantenni, jossa LZ1AQ AAA-1C-vahvistin

Tilastotietoja HF-vastaanoton signaalitasoista

Signaalitasojen mittaus tapahtuu 10 minuutin välein.

Suorat linkit graafikuviin:

Spectrograph näyttää HF-spektrin historian 72h ajalta
Spectrograph näyttää HF-spektrin historian 72h ajalta
24h signaalitasograafi
24h signaalitasograafi
Viikon signaalitasograafi
Viikon signaalitasograafi
Kuukauden signaalitasograafi
Kuukauden signaalitasograafi
RX signaalitehograafi
RX signaalitehograafi