Tiedotteet

OH3RAA 70cm toistinlogiikka uusittu

Olemme uusineet kerhoasemalla sijaitsevan OH3RAA 70cm-toistimen logiikan. Vanhan äänekkään räkkipalvelimen tilalle asennettiin Raspberry Pi:hin ja SvxLink-ohjelmistoon pohjautuva toistinlogiikka.

Toistimen lähetystaajuus on sama kuin ennenkin eli 434.975 MHz ja vastaanotto 432.975 MHz eli toistinerotus on -2.0 MHz. Toistin on täysin itsenäinen eli se ei ole yhteydessä muihin toistimiin, koska R.NET ei ole ollut enää pitkään aikaan toiminnassa.

Toistin myös avautuu edelleen 1750 Hz ”tonella” ja olemme lisäksi ottaneet toistimen lähetyksessä (eli toistinta kuunneltaessa) käyttöön 123 Hz CTCSS-aliäänen. Sen käyttö ei ole siis pakollista, mutta se mahdollistaa esim. häiriöiden poissulkemisen toistinta kuunneltaessa. Lisäksi toistimen CW-tunnus on vaihtunut automaattipuheeksi. Puhe on toistaiseksi englanninkielinen, mutta aineistosta yritetään löytää suomenkielinen versio.

70cm toistimelle on myös jatkosuunnitelmia, mutta tiedotamme niistä myöhemmin!

OH3RAA repeater controller

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s